Louvre Saint-Honoré

Paris, France
Project management
Socièté Foncière Lyonnaise / Ateliers Jean Nouvel
Architect
B. architecture
Cost
n/c
Area
64 500 m²
Year
2024
Our mission
Structural Engineering Design

The Louvre des Antiquaires building borders the Place du Palais Royal, alongside famous landmarks such as the Louvre Museum, the Hôtel du Louvre, and the Council of State building.
The building’s renovation relates to basement levels 1 and 2, the ground and first floors. It is undertaken while retaining the parking operation and the LDE offices.
The building is divided into three spaces distributed across the various levels: an office space from the second to sixth floors (LDE), a restaurant, retails and exhibition space from basement level 1 to the first floor, and a space used for parking, storage and plant rooms from basement level 4 to basement level 2.

1/2